-

Gözden kaçırmayın

Eylül Ayında Gökyüzü HareketleriEylül Ayında Gökyüzü Hareketleri

Kurban Bayramı yaklaşırken, Vefa Lisesi Mezunlar Derneği'nin başkanı Hakkı Baliç’in vefatının ardından görevi devralan İbrahim Tiryaki, geçen yıl bağışlardaki düşüşten dolayı endişeliydi. İbrahim Tiryaki ve Serdar Tekgeldi, Vefa Lisesi'nde yatılı okuyan kız çocukları ve yoksul öğrenciler için gerekli protein ihtiyacını karşılayacak kurban bağışlarının bu yıl yeterli olmadığını belirttiler. Geçen yıl 23 dana alabiliyorken, bu yıl sadece 12 dana alacak kadar bağış toplanmıştı. Bu durum, Vefa Lisesi'nin ihtiyacı olan öğrencilere yetersiz kalıyordu.

Bu konuyu dile getirirken, Uğur Dündar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eğitim kurumlarına yaptığı yardımlardan haberdardı. Vefa Lisesi’ni de daha önce ziyaret etmiş ve öğrencilere yardım sözü vermişti. Dündar, İmamoğlu’ndan yardım istemeyi önerdi. İmamoğlu’nun İstanbul Vakfı üzerinden toplanan kurban bağışlarının bir kısmıyla okulun ihtiyacını karşılaması düşünülüyordu.

Ekrem İmamoğlu’na iletilen yardım talebi, olumlu karşılandı. İmamoğlu, 1 milyon yoksul İstanbullunun evine et girmesini sağlayacak bağışlara dokunmadan, kendi cebinden Vefa Lisesi öğrencilerine 5 dana bağışında bulundu. Bağış, Vefa Lisesi Mezunlar Derneği’nin banka hesabına hızla havale edildi. İmamoğlu’nun bu yüce gönüllülüğü, dernek üyeleri ve öğrenciler tarafından büyük bir takdir ve duygusallıkla karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve Vefa Lisesi’nin neferlerine bu büyük gayretlerinden dolayı ne kadar teşekkür edilse azdır.