-

Gözden kaçırmayın

Avrupa Birliği, Türkiye'deki Sığınmacı İddialarını İncelemek İçin Harekete GeçtiAvrupa Birliği, Türkiye'deki Sığınmacı İddialarını İncelemek İçin Harekete Geçti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Büyük Türk şairi Mahtumkulu Firaki’nin 300’üncü doğum günü dolayısıyla düzenlenen “Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu”na katılmak üzere Aşkabat’a gitti. Forum çerçevesinde Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari ile bir görüşme gerçekleştiren Kurtulmuş, bu etkinlikte ayrıca birçok ülkeden liderle de bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile ayrı ayrı sohbetler yaptı.

Düzenlenen forum, uluslararası iş birliği ve kalkınma konularında fikir alışverişinde bulunma fırsatı sundu. Türkiye'nin uluslararası alandaki ilişkilerini güçlendirme hedefi doğrultusunda önemli bir platform olarak değerlendiriliyor.