-

Gözden kaçırmayın

Eylül Ayında Gökyüzü HareketleriEylül Ayında Gökyüzü Hareketleri

"Kızıl Goncalar" adlı dram dizisinde bu hafta olaylar hızla gelişiyor. Cüneyd Efendi, dergahta önemli bir karar alarak "Zalime acımak, mazluma ihanettir" diyor. Bu karar dergahtaki dengeleri değiştirecek.

Mira, gerçek ailesinin peşine düşme korkusuyla mücadele ederken Levent, onu ikna edebileceğine inandığı tek kişi olan Meryem'den yardım istiyor. Meryem ise Suavi’nin sırrına ihanet etmek ile Levent’e yalan söylemek arasında kalırken, Suavi’yi ötanazi kararından vazgeçirmeye çalışıyor.

Diğer yandan, Zeynep ile arasının açılmasına neden olan oyun yüzünden Cüneyd buhran yaşıyor. Hasna’nın dolduruşuna gelen Sadi, bu durumu iktidarını güçlendirmek için kullanmaya karar veriyor. Ancak Zeynep, annesinin itirazlarına rağmen boyundan büyük bir işe girerek karşı koymaya niyetli.

Beste ise, Meryem’i ailesinden uzak tutmak için büyük bir koz elde ediyor. Sadi’nin Levent ve ailesini de davet ettiği ve Cüneyd’i köşeye sıkıştırmayı planladığı iftar yemeği, büyük sırların ortaya çıkmasıyla sonuçlanacak.

Kızıl Goncalar, seküler bir Atatürkçü olan Levent ile mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in kaderlerinin kesişmesini anlatıyor. Dizi, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen, çocuk konusunda anneliğin ve babalığın birleştirici gücüne dikkat çekiyor.

Oyuncular arasında Özcan Deniz, Özgü Namal, Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı ve Hazal Türesan gibi isimler yer alıyor. Yapımcılığını Faruk Turgut’un üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Ömür Atay oturuyor ve senaryosu Şükrü Necati Şahin tarafından kaleme alınıyor.

Kaynak: Kızıl Goncalar Resmi Web Sitesi