-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini OnurlandırdıGaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini Onurlandırdı

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Yalova’da gerçekleştirilen “NARKOÇELİK-30” operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, İran’dan Türkiye’ye nakledildiği belirlenen büyük miktarda metamfetaminin ele geçirildiğini bildirdi.

Operasyonlarda zehir tacirleri ve imalatçılarından oluşan bir grup şüpheli yakalandı. Operasyonların, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ve Yalova İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirildiği açıklandı. Yetkili makamlar, İran’dan getirilen uyarıcı maddelerin İstanbul ve Yalova’da ayrıştırılarak üretildiğini belirledi.

İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda kilogramlarca metamfetamin ele geçirildi. Bunun yanı sıra, Yalova’da gerçekleştirilen operasyonlarda tonlarca sıvı ve kristal halde metamfetamin ile ara kimyasal maddeler ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, zehir tacirlerine karşı mücadelenin kararlı bir şekilde süreceğini vurgulayarak, “Ülkemizi ulusal ve uluslararası zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız devam edecek,” dedi. Ayrıca Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren emniyet ve jandarma güçlerine de teşekkür etti.

Bu kapsamlı operasyonların, halkın güvenliğini korumak amacıyla yürütüldüğü bildirildi.