-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yıl dönümü etkinliklerinden sonra Japonya'dan dönen TCG KINALIADA korveti, 30 Temmuz-1 Ağustos 2024 tarihleri arasında Pakistan'ın Karaçi limanını ziyaret etti. Karaçi limanına varışında, gemi Türk ve Pakistan yetkililerince yapılan törenle karşılandı.

TCG KINALIADA personeli, bu ziyaret kapsamında Sindh Eyalet Valisi Muhammad Kamran, Pakistan Saha Komutanı Koramiral Raja Red Nawaz ve Pakistan Donanma Komutanı Koramiral Muhammed Faisal Abbasi’ye makam ziyaretlerinde bulundu. Eş gemi olarak görevlendirilen Pakistan Deniz Kuvvetleri unsuru PNS BABUR ile karşılıklı ziyaretler gerçekleştirildi. 31 Temmuz'da Türkiye Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral İbrahim Özdem Koçer ve gemi personeli, Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Jinnah’ın kabrini ziyaret etti.

Gemide, İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı ve Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral İbrahim Özdem Koçer ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Pakistan Saha Komutanı Koramiral Raja Red Nawaz, yabancı ülke diplomatik temsilcileri, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli ve Pakistan’daki Türk temsilciler katıldı.