-

Gözden kaçırmayın

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kocaeli'de Konut Teslimatı GerçekleştirdiT.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kocaeli'de Konut Teslimatı Gerçekleştirdi

Etiyopya’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen toprak kayması büyük bir trajediye yol açtı. Olayda, birçok insan hayatını kaybetti ve bir o kadar da yaralı var. Bu üzücü olay dünyanın birçok yerinden taziye mesajlarına neden oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, olayın ardından bir açıklama yaparak Etiyopya halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerini iletti. Açıklamada, "Etiyopya'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dost ve kardeş Etiyopya halkının acısını yürekten paylaşıyoruz" denildi.

Bakanlık ayrıca, Türkiye'nin her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti. Bu tür doğal afetlerin pek çok can kaybı ve yıkıma yol açtığını belirten açıklamada, uluslararası dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.

Bu trajik olay, Etiyopya'da hızla büyüyen doğal afet sorunlarının bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Hükümet yetkilileri ve uluslararası yardımlaşma kuruluşları, yaralıların tedavisi ve kurtarma çalışmalarına destek olmaya devam ediyor.

Haberin kaynağı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesidir.