-

Gözden kaçırmayın

ABD Büyükelçisi Flake Türkiye-Amerikan Ticaret Odası'nın Bodrum'daki Yaz Buluşması'nda KonuştuABD Büyükelçisi Flake Türkiye-Amerikan Ticaret Odası'nın Bodrum'daki Yaz Buluşması'nda Konuştu

Rusya, NATO'nun askeri altyapısını sınırlarına doğru ilerletmeye devam etmesini ciddi bir tehdit olarak değerlendirdi. Rus yetkililer, NATO'nun bu hamlelerinin çatışma amaçlı olduğunu ve bu yönde işlevselliğini kanıtladığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitry Peskov, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak NATO'nun askeri yayılmacılığının Rusya açısından büyük bir tehlike teşkil ettiğini vurguladı. Peskov, “NATO askeri altyapısını sınırlarımıza doğru ilerletmeye, bizi askeri altyapısıyla kuşatmaya devam ediyor. Bu, bizim için bir tehlike. NATO aslında çatışma için tasarlanmıştır ve bu işlevlerini yerine getirmektedir” dedi.

Bu açıklama, iki taraf arasında artan gerilimlerin bir parçası olarak nitelendiriliyor. Uzmanlar, bu tür açıklamaların Rusya ve NATO arasındaki ilişkilerin daha da gerginleşmesine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Haberin kaynağı Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamalara dayanmaktadır.