-

Gözden kaçırmayın

Şehzadeler Bölgesinde 4-6 Yaş Grubu İçin Kur'an Kursu AçılıyorŞehzadeler Bölgesinde 4-6 Yaş Grubu İçin Kur'an Kursu Açılıyor

“Gol Atan Cepheye” adlı belgesel film, Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesi sırasında futbolun oynadığı rolü, dönemin tanıklarının anlatımlarıyla gözler önüne seriyor. Kıbrıslı Türklerin 1950’lerde başlayan saldırılar karşısında motivasyon ve örgütlenme aracı olarak futbolu tercih etmelerinin nedenleri, acı ve umut dolu hikayelerle ele alınıyor.

Projenin yönetmenliğini spor yazarı ve öğretim görevlisi Erdal Hoş üstleniyor. Film, Kıbrıs Türklerinin az bilinen anılarını belgelendirirken, futbolun "sadece bir oyun" olmadığını, daha derin bir anlam taşıdığını vurguluyor. Yaşanan olayların canlı tanıkları ve kahramanları olan karakterler, 1955-1974 yılları arasında yaşanan olayları anlatıyor.

Belgesel filmi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) destekleriyle hazırlanıp izleyiciyle buluşuyor ve Kıbrıs Türklüğünün zorlu dönemlerde futbolla nasıl bir savunma ve direnç sergilediğini gözler önüne seriyor.