-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj YayımladıİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj Yayımladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli emeklilerin yaşadığı riskli yapıların yenilenmesi konusunda önemli bir adım attı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, İstanbul'da riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilere yönelik yenileme çalışmalarında maliyetin %65'ini İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Ayrıca, bu çalışmalara ek olarak, emeklilere 9 bin TL kira desteği de sağlanacak.

Ekrem İmamoğlu, bu girişimle amaçlarının hem emeklilerin güvenli konutlarda yaşamalarını sağlamak hem de kentsel dönüşüm sürecine hız kazandırmak olduğunu belirtti. Yenileme maliyetlerinin büyük bir kısmının belediye tarafından karşılanmasının, emekliler üzerindeki maddi yükü hafifletmeyi hedeflediğini vurguladı. Sağlanacak kira desteği ile emeklilerin geçiş sürecinde mağdur olmadan, kısa sürede yeni ve güvenli konutlarına kavuşmalarının amaçlandığını ifade etti.

Bu önemli adım, riskli yapılarda oturan emeklilere önemli bir destek olacak ve kentsel dönüşüm sürecine olumlu katkıda bulunacak.

Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı.