-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini OnurlandırdıGaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini Onurlandırdı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yaptığı açıklamaya göre, İstanbul merkezli olmak üzere Samsun, Kocaeli, Siirt, Diyarbakır ve Malatya’da organize suç örgütlerine yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenlendi. Operasyonların elebaşılığını Abdullah Çapkan ve Ramazan Taş'ın yaptığı ve aralarında husumet bulunan iki ayrı suç örgütünü hedef aldığı belirtildi.

Operasyonlar sonucunda çeşitli suçlara karışmış olan birçok şüphelinin yakalandığı, bazı şüphelilerin tutuklandığı ve diğerlerinin adli kontrol altına alındığı bildirildi. Ele geçirilen deliller arasında ruhsatsız tabancalar ve muhtelif miktarda uyuşturucu maddeler yer aldı.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, gerçekleştirilen operasyonlarda şu suç eylemleri tespit edildi:
- Kasten adam öldürmeye teşebbüs,
- Kasten yaralama,
- Uyuşturucu madde imal ve ticareti,
- Uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanımını yapmak,
- Tehdit,
- Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması,
- 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçları

Operasyonların başarısından duydukları memnuniyeti ifade eden Ali Yerlikaya, "Suçta kibirlenenler, halkımızın huzurunu kaçıranlar, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız" sözleri ile kararlılık mesajı verdi.

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bu başarıdan dolayı emniyet güçlerini tebrik etti ve “Allah ayaklarına taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle” diyerek kahraman polislerin başarılarını kutladı.