-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj YayımladıİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj Yayımladı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yaptığı açıklamada, "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Millete ait iradenin tecelli etmesini engelleyecek hiçbir güç yoktur," diyerek belirtti. Dervişoğlu, millet iradesini sekteye uğratacak ve egemenliğini gasp etmeye kalkışacak hiçbir yönetim biçiminin kabul edilemeyeceğini vurguladı. "Her nereden gelirse gelsin, milli iradeyi akamete uğratacak ve onun egemenliğini gasp ederek kendi uhdesinde toplayacak hiçbir yönetim biçimi asla ve kata kabul edilemez," dedi.

Açıklamasında FETÖ başta olmak üzere, Türk devletinin varlığına, birliğine ve cumhuriyet rejimine tehdit oluşturan tüm terör örgütlerini lanetlediğini dile getiren Dervişoğlu, "Devlet içinde çeteleşme gibi devlet içinde devletleşme gayretlerine de tavizsiz şekilde karşı duracağız," ifadesinde bulundu.

Dervişoğlu, İYİ Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yegâne istikametinin demokrasi olduğuna inandıklarını belirterek, "Millete ait iradenin tecelli etmesini engelleyecek hiçbir gücü tanımadığımızı ve tanımayacağımızı bir kez daha hatırlatıyor, demokrasimizin bir daha böyle acı sınavlarla sınanmamasını diliyorum," dedi.