-

Gözden kaçırmayın

Çorlu'da Organize Suç Örgütüne OperasyonÇorlu'da Organize Suç Örgütüne Operasyon

Mardin'in Dargeçit kırsalında gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-50" operasyonu kapsamında bir terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristin kimliğinin Taner Öğmen olduğu ve "Herekol" kod adını kullandığı tespit edildi. Taner Öğmen'in, 2024 yılı Ağustos ayında İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde kırmızı kategoride yer aldığı belirlendi. Diğer teröristin kimlik tespit çalışmaları ise sürüyor.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı tarafından yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde düzenlendi. Operasyona J-SİHA ve EGM PİHA desteğinde Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucusu Timleri katıldı.

Taner Öğmen'in terör örgütüne 2009 yılında Metina bölgesinde katıldığı, Irak’ın kuzeyinde Hakurk bölgesi komutanı olarak çeşitli eylemleri yönettiği ve bu dönem içerisinde Türkiye'ye yönelik saldırılarda bulunduğu belirlendi. Öğmen'in ayrıca 2016 yılında Diyarbakır’da şehir eylemlerinde yer aldığı, 2016-2018 yılları arasında Suriye’de Ayn El Arab bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği, Hatay ve Kilis sınır hattında bulunan birliklere yönelik saldırılarda yer aldığı ve son olarak 2020 yılında Irak’ın kuzeyinde cephe komutanlığı yaptığı tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, "Hainlere nefes aldırmayacağız. Operasyonlarımız yaz kış demeden, yılın 365 günü devam edecek. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" dedi ve "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

Operasyon hakkında detaylı bilgi İçişleri Bakanlığı'nın resmi kaynaklarından öğrenilebilir. Türkiye'nin huzuru için mücadele devam edecek.

#TerörleMücadele #GüvenlikGüçleri #Mardin