-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan 23 yaşındaki komiser yardımcısı Cennet Yiğit'in hatıraları, Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki babaevinin bodrum katında oluşturulan "anı evi"nde yaşatılıyor.

Şehit Cennet Yiğit'in anı evinde, onun fotoğrafları, çocukken oynadığı bebek, nişan yüzüğü, resmi üniforması, şehit olduğu sırada üstündeki kıyafetleri, darbecilerin bombardımanından kalan şarapnel parçaları, yaptığı resimler ve şehit arkadaşlarının fotoğrafları yer alıyor. Yiğit'in ailesi, kızlarına olan özlemlerini bu eşyalar aracılığıyla gidermeye çalışıyor. Baba Yahya Kemal Yiğit, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ailece hafızalarına kazındığını belirterek, buradaki anı evinin ziyaretçilerle birlikte 15 Temmuz'u yeniden yaşadıklarını söyledi. Ziyaretçilerin hatıra defterine düşüncelerini yazdığını ve toplumun darbelere karşı olduğunu yazılanlardan gördüklerini ifade etti. "Biz bir evlat verdik, binlerce evladımız oldu" diyen Yiğit, vatanı korumak için şehitler verildiğini ve evladını kaybetmekle birlikte gururlu olduklarını belirtti.

Baba Yahya Kemal Yiğit, kızlarına ait eşyalardan oluşturdukları "anı evi"nin Cennet'in yaşam öyküsünü barındırdığını söyledi. "Bütün üniformaları, takıları, ajandaları burada. Hendek operasyonlarında giydiği botları daha çamuruyla duruyor. Bebekliğinden şehadetine kadar Cennet'imizin yaşam öyküsü burada. Yaptığı tablolar burada. Karakalem çalışmaları, 15 Temmuz'da atılan bomba parçaları burada. En cani düşmana dahi atmadıkları o misket bombasını bizim çocuklarımıza attılar. O misket bombasının bir şarapnel parçası, beylik tabancası, yanmış telefonu gibi birçok eşyası var burada" dedi.

Cennet Yiğit'in anısı, Kayseri'deki anı evinde ve tüm ziyaretçilerle yaşatılmaya devam ediyor. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm millete sabır ve metanet diliyoruz. #15Temmuz #ŞehitCennetYiğit #UnutmadıkUnutturmayacağız