-

Gözden kaçırmayın

Göçmen Botu Sahil Güvenlik Tarafından KurtarıldıGöçmen Botu Sahil Güvenlik Tarafından Kurtarıldı

"NARKOÇELİK-26" adıyla düzenlenen operasyonlar, Türkiye'nin dört bir yanındaki Jandarma komutanlıklarının iş birliğiyle gerçekleştirildi. Operasyonlarda hava araçları ve narkotik dedektör köpeklerinin de kullanıldığı bildirildi.

Operasyonlar kapsamında İstanbul, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, Aydın, Gaziantep, Erzurum, Samsun, Hatay, Ankara, Ağrı ve Van illerinde ciddi miktarlarda uyuşturucu maddeler ele geçirildi ve birçok zehir taciri ile sokak satıcısı yakalandı. İşte operasyonların detayları:

İstanbul’da yapılan operasyonlarda 34,5 kg kokain ve 2,5 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Diyarbakır’da ise 3 milyon 63 bin 766 adet kök kenevir, 591 bin adet kök skunk ve 265 kg kubar esrar bulundu. Aydın’da çeşitli miktarda uyuşturucu madde, Bingöl’de 144 bin 630 adet kök kenevir ve 13 bin 385 adet kök skunk, Antalya’da 37 kg skunk, 1 kg bonzai ve 7 bin 500 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, Ağrı’da 1 kg metamfetamin ve 2 kg afyon maddesi ele geçirildi.

Erzurum'da 101 bin 571 adet kök kenevir, Van’da 14,5 kg metamfetamin, Gaziantep'te 5 kg metamfetamin ve Ankara’da 61 kg esrar ile 1.133 adet kök kenevir bulundu. Samsun’da ise 5 kg esrar, 4 bin 522 adet uyuşturucu hap ve çeşitli miktarda kök kenevir ele geçirildi. Hatay’da yapılan operasyonlarda da çeşitli miktarda uyuşturucu hap, esrar ve kök kenevir tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda zehir taciri tutuklanırken, adli kontrol kararı verilenler ve işlemleri devam eden kişiler de bulunuyor.

Bakan Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek." dedi. Ayrıca, operasyonları başarıyla yürüten Jandarma güçleri ve Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, Mehmetçiklerin güvenli bir şekilde görevlerini sürdürebilmeleri temennisinde bulundu.

#haberler #operasyon #uyuşturucu