-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini OnurlandırdıGaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini Onurlandırdı

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerine yönelik düzenlenen "KUYU-8" operasyonları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, yapılan operasyonda "Neslim Güngen" olarak bilinen Neslihan Güngen ve İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu şüphelilerin yakalandığını duyurdu.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon, İstanbul merkezli olmak üzere toplam 24 ilde gerçekleştirildi. Operasyonlarda "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma", "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama", "Resmi Belgede Sahtecilik" ve "Nitelikli Dolandırıcılık" suçlamalarıyla birçok adrese baskın yapıldı.

Şüphelilerin, sahte ustalık ve kalfalık belgeleri düzenleyerek vasıfsız kişilerin iş yeri açmalarına aracılık ettikleri, sahte CE belgeleri düzenleyerek yönetmeliklere aykırı cihazlarla yaralamalara neden oldukları ve dolandırıcılık suçundan elde ettikleri geliri çeşitli yollarla aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

Operasyon sonucunda çok sayıda yasa dışı ilaç ve kozmetik ürün, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, belgeleri sahte olan medikal cihaz ve yüklü miktarda nakit paraya el konuldu.

Bakan Yerlikaya, organize suç örgütlerine, kara para aklamaya çalışanlara ve suçta kibirlenenlere göz açtırmayacaklarını belirterek, "Hangi büyüklükte olursa olsun, suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz," dedi. Ayrıca, operasyonu gerçekleştiren polisleri ve Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nı tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," şeklinde konuştu.