-

Gözden kaçırmayın

Çorlu'da Organize Suç Örgütüne OperasyonÇorlu'da Organize Suç Örgütüne Operasyon

Türkiye genelinde "Nitelikli Dolandırıcılık" suçuna yönelik olarak gerçekleştirilen "DÜĞÜM-1" operasyonlarında birçok şehirde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonundaki operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlükleri Asayiş Şube Müdürlükleri tarafından yürütüldü.

Operasyonlar kapsamında Mersin, Kahramanmaraş, Erzurum, Samsun, Nevşehir ve Balıkesir merkezli olarak birçok ilde dolandırıcılık eylemlerine karışan şüpheliler yakalandı. Emniyet güçleri, sosyal medya üzerinden sahte ürün ilanları verip haksız kazanç sağlayan, sahte dekontlarla araç satışı yapan ve çeşitli yollarla vatandaşları dolandıran şüphelilere yönelik titiz bir çalışma yürüttü.

Mersin merkezli operasyonlarda, sazan sarmalı yöntemiyle araç satışı ve sahte ürün ilanlarıyla dolandırıcılık yapan şüphelilerden bazıları tutuklanırken, bazılarına adli kontrol kararı verildi. Operasyonlar neticesinde elde edildiği tespit edilen milyonlarca TL değerinde lüks araç, tapu, şirket ortaklık payları ve banka hesaplarına el konuldu.

Kahramanmaraş'ta düzenlenen operasyonda, organize suç örgütü kurarak nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik yapan şüpheliler yakalanırken; Erzurum'da ise sahte kamu görevlisi kimliğiyle dolandırıcılık yapan şüpheliler gözaltına alındı.

Samsun’da, sahte internet sitelerinden ilanlar vererek vatandaşları mağdur eden şüpheliler yakalanırken; Nevşehir'de emlak dolandırıcılığı yaptığı tespit edilen kişiler ve Balıkesir'de mağdurlara yakınlarıymış gibi davranarak haksız kazanç sağlayan kişiler gözaltına alındı.

Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca, pompalı tüfek, çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kart ve taşınabilir bellek yanı sıra büyük miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, halkın güvenliğini sağlamak için çalışmaların devam edeceğini belirtti.