-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerin işgal ettiği köylerde, üzücü bir gelişme yaşandı. Teröristler, ormanları ateşe vererek Dergele köyünü tamamen yakmıştır. Ayrıca Miska ve Dergele köylerinde bulunan mühimmat depolarını patlatarak sivillerin hayatını tehlikeye atmışlardır. Operasyon bölgelerinin etrafındaki boşaltılmış köyleri patlayıcılarla tuzaklayan teröristler, büyük bir tehlike yaratmışlardır.

Türk komandoları tarafından gerçekleştirilen aramalar sonucunda Dergele köyünde iki namlulu bir ÇNRA lançer sistemi bulunmuştur. Lançer sisteminin tuzaklandığı belirlenmiş ve METİ timleri tarafından başarılı bir şekilde imha edilmiştir. Komandolar, Dergele ve Miska köylerinde yaptıkları arama-tarama faaliyetlerinde sivil halkın mülklerine hiçbir zarar vermemek için büyük bir özen göstermişlerdir. Tuzaklanmış evlerdeki patlayıcılar titizlikle temizlenmektedir.

Diğer köylerde de teröristlerin sivilleri kullanarak evlerini ve bahçelerini patlayıcılarla tuzakladığı tespit edilmiştir. Dergele köyünde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat ve teçhizat ele geçirilmiş, ayrıca iki PKK'lı terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Operasyon sonucunda ele geçen malzemeler şunlardır: - 2 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet termal dürbün, 10 adet şarjör, 109 adet mühimmat - 1 adet AK-47 piyade tüfeği, termal dürbün, 12 adet şarjör, 89 adet mühimmat - 1 adet Çek VZ 58 tüfeği - 1 adet hafif makineli tüfek - 10 adet el bombası - 97 adet şerit üzerinde 7,62 mm PKMS makineli tüfek mühimmatı - Çok miktarda 5,56 mm silah mühimmatı - 3 adet tabanca şarjörü - EYP yapımında kullanılan malzemeler - 3 adet termal silah dürbünü - 2 adet el dürbünü - 1 adet silah dürbünü - 1 adet gündüz görüş dürbünü - 7 adet Yaesu el telsizi ve çok sayıda muhtelif malzeme

Yetkililer, bu etkili operasyon sonucunda teröristlerin büyük bir darbe aldığını belirtti. Operasyonlar, güvenliğin sağlanması ve sivillerin korunması amacıyla devam edecektir.