-

Gözden kaçırmayın

Nijerya'da Tekne Kazası: Çok Sayıda Kişi Hayatını KaybettiNijerya'da Tekne Kazası: Çok Sayıda Kişi Hayatını Kaybetti

Kayseri'de yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğrafın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. İddialara göre, "Kayseri'de Türk polisi bir inşaata baskın düzenleyerek çalışan Suriyelileri sınır dışı etmek üzere gözaltına aldı." Ancak bu bilgi doğrulanmadı.

Görüntülerin, 30 Nisan 2024 tarihinde Arapça ve İbranice yayın yapan bazı haber sitelerinden alındığı tespit edildi. Bu haberlerde, fotoğrafların Batı Şeria'nın işgal altındaki Celile bölgesinde bir inşaat alanına baskın düzenleyen İsrail polisi tarafından çekildiği belirtiliyor.

Haberlerde, İsrail polisinin bu baskın sırasında toprakları işgal edilmiş Filistinlileri, "İsrail'e giren kaçaklar" olarak niteleyerek gözaltına aldığı bilgisi yer aldı. İsrail polisinin ifadeleri, haberlerde geniş bir şekilde kullanıldı.

Sonuç olarak, sosyal medya üzerinden yayılan bu tür asılsız iddialara itibar etmemeniz önem arz etmektedir. Haberlerin kaynağına dair bilgi ve doğrulama süreci, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından kamuoyuna sunulmuştur.