-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj YayımladıİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj Yayımladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, riskli yapılarda oturan dar gelirli ailelere ve emeklilere yönelik kentsel dönüşüm projelerinde önemli destekler sağlanacak.

Riskli yapıların yeniden inşasında, hane içi aylık gelirleri toplamda 2 asgari ücretin altında olan dar gelirli ailelerin KİPTAŞ ile yapacakları binaların maliyetinin %60'ını İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) karşılayacak. Aynı şartlara sahip dar gelirli emeklilerin ise bu maliyetinin %65'ini İBB üstlenecek.

Ayrıca, hane içi aylık gelir 3 asgari ücretin altında olan aileler için yapılacak binaların maliyetinin %40'ı, yine aynı durumdaki emekliler için %45'i İBB tarafından karşılanacak.

Hızlı bina tarama hizmeti ile yüksek risk grubuna dahil olduğu tespit edilen 6.920 yapıdaki 80 bin aileye 7.000 TL, emeklilere ise 9.000 TL kira desteği sağlanacak. Bunun yanı sıra, dönüşüm sürecinde barınma desteği sunmak amacıyla geçici kiralık konut hizmeti de verilecek. Bu uygulamanın ilk örneği Bayrampaşa'da hayata geçirilecek.

Ekrem İmamoğlu ayrıca, ilçe belediyeleri ile protokol yaparak hızlı bina tarama hizmetini yaygınlaştıracaklarını da belirtti.

İBB desteği ve KİPTAŞ güvencesiyle İstanbul'da kentsel dönüşümde tarihi bir dönem başlatılmış olacak. Bu projelerle büyük bir dönüşüm ve yenilenme süreci, kent genelinde hız kazanacak.

Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları.