-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj YayımladıİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj Yayımladı

CHP Halkla İlişkiler ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerinin emekli ve memur maaşlarına yansımasını sert bir şekilde eleştirdi. Bulut'a göre, enflasyon milleti ezerek, milyonlarca vatandaş zor durumda kalıyor.

Bulut, memur ve memur emeklilerinin zam oranının yüzde 19,3, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranının ise yüzde 24,73 olduğunu açıkladı. Ancak 4 milyon emekli ve asgari ücret alan emekçilerin hiçbir zam alamaması dikkat çekici bir durum. Bulut, bu durumu ciddi bir eleştiri olarak nitelendirerek, vatandaşın cebine el atanlara yönelik sert sözler söyledi.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, belirlenen bu oranlarla emeklilerin ve memurların geçim sıkıntısı çektiği ortaya çıktı. Bulut, "Vatandaşın cebine el atanlara yazıklar olsun!" diyerek tepkisini dile getirdi.