-

Gözden kaçırmayın

Çorlu'da Organize Suç Örgütüne OperasyonÇorlu'da Organize Suç Örgütüne Operasyon

Türkiye genelinde düzenlenen "NARKOÇELİK-25" operasyonları kapsamında çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonlarda, yüklü miktarda kenevir, eroin, skunk, esrar ve uyuşturucu hap bulundu. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarının yanı sıra hava araçları ve narkotik dedektör köpekleri de operasyona destek verdi. Toplam 45 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonun ayak izleri İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Sivas, İzmir, Denizli, Konya, Şanlıurfa, Antalya, Malatya, Mersin, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar, Balıkesir, Sakarya, Tekirdağ, Kayseri, Burdur, Manisa, Batman, Çorum, Isparta, Hatay, Kahramanmaraş, Düzce, Giresun, Kütahya, Osmaniye, Siirt, Yozgat, Eskişehir, Mardin, Muğla, Adıyaman, Bitlis, Bolu, Kırıkkale, Kilis, Hakkâri, Rize, Yalova, Ağrı ve Diyarbakır illerinde sürdü.

Operasyonlar kapsamında Türkiye genelindeki birçok ilde uyuşturucu madde ele geçirildi ve zehir tacirleri ile sokak satıcıları yakalandı. Ağrı'da 240 kg eroin, Diyarbakır'da 1 milyon 720 bin 500 kök kenevir, 310 bin kök skunk, 64 kg kubar esrar, Malatya'da 57,5 kg skunk, İstanbul'da 53,5 kg metamfetamin, Hakkâri'de 28,5 kg metamfetamin, Antalya'da 21 kg esrar, 21 kg eroin ve 13 kg metamfetamin, İzmir'de 19 kg skunk, Konya'da 15 kg skunk ve 124 bin 822 adet uyuşturucu hap, Eskişehir'de 40 bin 558 adet uyuşturucu hap, Ankara'da 22 bin 828 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yapılan operasyonlarla ilgili olarak "Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Operasyonlarımız artarak devam edecek" açıklamasını yaptı. Bakan Yerlikaya, emniyet, jandarma ve gümrük muhafaza ekiplerini tebrik etti ve "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" şeklinde konuştu.

Bu operasyonlar, Türkiye'nin uyuşturucu ile mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gösterdiği bir süreç olarak kayda geçti.