-

Gözden kaçırmayın

Çorlu'da Organize Suç Örgütüne OperasyonÇorlu'da Organize Suç Örgütüne Operasyon

29 Haziran 2024 tarihinde saat 08.55'te, İzmir ili Dikili ilçesinde görevli Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-10) tarafından lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğunun tespit edilmesi üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-84) ve Sahil Güvenlik Botu (KB-40) tarafından hareketli lastik bot durdurulmuş ve içerisindeki 20 düzensiz göçmen (beraberinde 6 çocuk) yakalanmıştır.

Dikili sahilinde gerçekleşen operasyon, Sahil Güvenlik'in etkin gözetim ve hızlı müdahale yeteneklerinin bir kez daha kanıtı niteliğindedir. Sahil Güvenlik ekipleri, düzensiz göçmen kaçakçılığının önlenmesi için büyük bir özveriyle çalışmakta ve sınırlarımızı korumaktadır.

Yapılan yakalamalar sonucunda, göçmenlerin sağlık durumları kontrol edilmiş ve ihtiyaçları karşılanmıştır. Düzensiz göçmenler, gerekli işlemlerin ardından ilgili kurumlara teslim edilmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Bu operasyonla birlikte, göçmen kaçakçılarının insan hakları ihlallerine karşı etkin bir mücadele sürdürülmektedir.