-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini OnurlandırdıGaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini Onurlandırdı

Türkiye'de trafik güvenliğini artırma çalışmaları kapsamında Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri tarafından 20-27 Haziran 2024 tarihleri arasında geniş çaplı bir denetim gerçekleştirildi. Bu denetimler sonucunda, milyonlarca araç kontrolden geçirildi.

Denetimler sırasında, mevzuatta izin verilmeyen araçlara ışıklı veya sesli uyarı işareti (çakar) takarak kullanan sürücülere işlem yapıldı. Ayrıca, hız ihlalinde bulunan binlerce sürücüye, periyodik muayenesi yaptırılmamış araçlara, emniyet kemeri kullanmayan sürücülere, sürücü belgesiz araç kullanan binlerce kişiye ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan araç sahiplerine yönelik ciddi yaptırımlar uygulandı.

Toplamda binlerce araca ve sürücüye çeşitli ihlaller nedeniyle işlem yapıldı.

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, trafik kurallarına uyulmasının önemine vurgu yaparak, "Trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil," dedi ve vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Denetimlerle ilgili daha fazla bilgi için İçişleri Bakanlığı'nın resmi kaynaklarına başvurabilirsiniz.