-

Gözden kaçırmayın

"Dilin Hep Allah'ı Zikretsin!"

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı İlanı bugün yayımlandı. Toplam destek bütçesi 80 milyon avro olarak belirlenen çağrı ilanına göre, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme projelerine hibe desteği verilecektir.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı’nın geçmiş yıllardaki başarılarından bahsederek, bu program kapsamında 25 bin 489 adet tesis ve proje Türkiye'ye kazandırıldığını belirtti. Ayrıca programda bugüne kadar girişimcilere toplam 45,5 milyar TL hibe desteği sağlandığını da hatırlattı.

IPARD III Programı, büyük ilgi görmesi üzerine 2024 yılından itibaren tüm illerde uygulanmaya başlanacak. Başvuru sayısındaki artışı göz önünde bulunduran yetkililer, ulusal katkı oranını yüzde 25'ten yüzde 50'ye çıkardı ve bütçeyi 555 milyon avrodan 785 milyon avroya yükseltti.

IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme projelerine destek sağlanacak. Bunlar arasında, bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, işlenmesi ve pazarlanması, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması, zanaatkârlık ve yöresel ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, kültür balıkçılığı, makine parkları ile yenilenebilir enerji tesisleri gibi sektörler bulunmaktadır.

Başvurular, 12 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında online sistem üzerinden yapılabilir ve başvuru paketleri 29 Ağustos 2024 tarihine kadar ilgili kuruluşlara teslim edilebilir. IPARD III Programı'na başvuran projeler, belirli bir süre içinde değerlendirilerek destek almaya hak kazananlarla sözleşme imzalanacaktır. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı İlanının 28 Haziran 2024 tarihinde yayımlandığını duyurdu ve çağrı ilanının toplam destek bütçesinin 80 milyon avro olduğunu belirtti. İlgili detaylara https://www.tkdk.gov.tr/Duyuru/ipard-iii-programi-ikinci-basvuru-cagri-ilani-yayimlandi-11530  adresinden ulaşılabilir.