-

Gözden kaçırmayın

"Dilin Hep Allah'ı Zikretsin!"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mersin programı kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ'ı makamında ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı, müdürlük personeliyle yemekte bir araya geldi.

Daha sonra Akdeniz ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) yeni depolarının açılış törenine katılan Yumaklı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de hububat hasadının neredeyse yarısının tamamlandığını söyledi.

TMO'nun geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 6 Haziran'da referans fiyatı açıkladığını anımsatan Yumaklı, şöyle konuştu:

"Bu fiyatı açıklarken hem ürünün Türkiye şartlarında üretildiği maliyetlerin oluştuğu etkenler göz önüne alındı, hem dünya piyasaları göz önüne alındı, hem de stoklar göz önüne alındı. Bu yıl da bu fiyatları açıklarken özellikle altını çizdiğimiz husus şu oldu; bu alım fiyatı bir referans fiyattır. Tavan fiyat, en üst fiyat değildir. Bu fiyatın altında herhangi bir şekilde fiyat oluşması durumunda bizler Toprak Mahsulleri Ofisi olarak alım noktalarımıza, ki bütün Türkiye'de yaklaşık 600'ün üzerinde alım noktamız var, buraya gelen bütün üreticilerimizin bize vermek istedikleri ürünün tamamını alacağız. Hasat başlangıcından itibaren 121 bin üreticimiz yaklaşık 5 milyon ton için bize başvuru yaptı ve kendilerine randevu verildi. Bugün itibarıyla da Toprak Mahsulleri Ofisinin almış olduğu ürün miktarı 1 milyon tonu aştı."