-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, 28 Haziran 2024 tarihinde Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadyr Japarov tarafından kabul edildi. Görüşme, TDT ile Kırgız Cumhuriyeti arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi.

Kabul sırasında, Ömüraliyev ve Japarov, bölgesel işbirliği, ekonomik kalkınma, kültürel etkileşim ve diğer ortak çıkar alanlarında yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bu görüşme, iki taraf arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

TDT'nin temel misyonu, üye devletler arasında siyasi, ekonomik ve kültürel bağları güçlendirmek, sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek ve bölgesel istikrarı sağlamaktır. Büyükelçi Ömüraliyev'in bu ziyareti, bu misyonun bir parçası olarak TDT'nin üye devletlerle olan ilişkilerini pekiştirmeye yönelik çabalarının bir devamı niteliğindedir.