-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Jandarma ekipleri, Osmaniye'nin Kadirli ve Sumbas ilçelerinde orman yangınlarına karşı önlemlerini sıkılaştırmış durumda. Hem karadan hem de havadan gerçekleştirilen denetimlerle, yangın riskinin artmasıyla birlikte ormanlık alanlar gözetim altında tutuluyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının yükselmesi, yangın tehlikesini artırıyor. Bu nedenle Jandarma ekipleri, ormanlık alanlarda sık sık denetim gerçekleştiriyor. Arazi araştırması yapılırken havadan da dronlarla kontrol sağlanıyor.

Ayrıca, izin verilen mesire alanlarında da Jandarma ekipleri, vatandaşları orman yangınları konusunda uyarmaktadır. İnsan faktörünün yangınlara neden olan en önemli etkenlerden biri olduğu göz önünde bulundurularak, herkesin dikkatli olması gerekmektedir. Orman yangınlarına karşı alınan tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanması, doğal yaşam alanlarımızın korunmasına yardımcı olacaktır.