-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Polis Meslek Yüksekokullarında eğitimlerini başarı ile tamamlayan 2 bin 366 Polis Memuru ve Polis Amirleri Eğitimi Merkezinden mezun olan 15 farklı ülkeden toplam 94 yabancı uyruklu öğrenci için Polis Akademisi Gölbaşı yerleşkesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen mezuniyet törenine, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakan Yardımcıları, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Jandarma Genel Komutanı Org. Arif Çetin ile mezunlar ve aileleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada "2002 tarihinden itibaren hayata geçirdiğimiz reformlarla güvenliği, hukuk ve demokrasinin tam karşısında konumlandıran zihniyete son verdik. Güvenlikle özgürlük arasındaki hassas dengeyi koruyarak devletimizin güvenliğini ve milletimizin huzurunu temin etmeye çalıştık. Bugün de aynı ilkeyi titizlikle gözetiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çalışma prensibimiz gayet açıktır: Vatandaşın canına, malına, namusuna, özgürlüklerine ve güvenliğine kasteden alçaklara karşı asla müsamahakâr davranmayacaksınız. Suç işleyerek sınırı aşan her kim olursa olsun yakalayıp yargıya teslim ederek hak ettiği cezayı almasını temin edeceksiniz. Hukukun dışına çıkanlara nasıl nefes aldırmıyorsanız, insanımıza karşı da müşfik olacak, görevinizi yaparken ölçüyü kaçırmayacaksınız."

Kolluk kuvvetlerinin halka yaklaşımının, devletin vatandaşıyla kurduğu bağın niteliğini ortaya koyan bir ayna gibi olduğunun altını çizen Erdoğan, "Bunun için polisimiz, zehir tacirlerinin, suç örgütlerinin, çetelerin, şehir eşkıyalarının, emperyalistlerin uşaklığını yapan teröristlerin kâbusu hâline gelirken halkımızın da güven ve huzur kaynağı olmak zorundadır. Sizler insanımızı ne kadar korursanız ne kadar saygın hissettirirseniz, unutmayınız, devletimiz de o derece güçlenecektir. Aksi durumda ne toplumda asayişi temin edebiliriz ne de ülkemizi asırlık hedefleriyle buluşturabiliriz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Sizler kahraman teşkilatımızın her bir mensubu gibi masumlara merhametinizi kuşanacak, vicdansızlar karşısında sıradağlar gibi duracaksınız. Sadece aziz milletimizin emrinde onun yanında olacaksınız. Temel hak ve hürriyetlere bağlılıktan, hakka ve hukuka riayetten asla ama asla ayrılmayacaksınız. Çünkü Türk Polisinin temsil ettiği değer ve mana şanla, şerefle inşa ettiğimiz bir tarihle var olmuştur. Bizim polisimiz karşılıksız vatan sevdasının, yıldızlaşan millet aşkının, bayraklaşan devlet şuurunun kahraman temsilcileridir. Biliyoruz ki eğitimlerini tamamlayan her bir vatan evladımız vatanı, milleti, bayrağı için gözünü kırpmadan ardına bakmadan devleti ve milleti için büyük bir milli şuurla çalışacaktır." dedi.

Ali Yerlikaya, "İçişleri Bakanlığı ailesi olarak, terörle, şehir eşkıyalarıyla, zehir tacirleriyle, tüm suç ve suçlularla canımız pahasına mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Her bir vatandaşımızın canı, malı, huzuru ve güvenliği bize emanettir. Puslu dağların zirvelerinde, dar geçitlerde, çıkmaz sokaklarda, hep bu kahramanların nefesi, ayak izleri var. Bu şanlı bayrak dalgalandıkça, dağdaki teröristler de şehirlerdeki eşkıya da nefesimizi enselerinde hissetmeye devam edecekler." diye konuştu.

Yerlikaya, "Bugün bu kutsal göreve başlayacak kahramanlarımız başta olmak üzere, tüm personelimize başarılar diliyorum. Görev başında şehit düşen kahramanlarımızı emniyet teşkilatımıza ömürlerini adayan ve ebediyete irtihal eden polislerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Törenimizi teşrif eden devlet büyüklerimize şükranlarımı arz ediyor sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum." şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Mezuniyet programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dereceye giren öğrencilere diplomalarını vermesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ve yemin töreninin ardından sona erdi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.