-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini OnurlandırdıGaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini Onurlandırdı

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili boyunca düzensiz göçle mücadelenin kesintisiz sürdüğünü belirtti. Bakan Yerlikaya, düzensiz göçmenlere yönelik Mobil Göç Noktası Araçları kullanılarak gerçekleştirilen "KALKAN-24" denetimlerinde toplam düzensiz göçmen yakalandığını açıkladı.

İnsan kaçakçılığı yaparak ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan organizatörlere ve düzensiz göçmenlere fırsat verilmediğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, bu kapsamda Valilikler, Göç İdaresi Başkanlığı, polis, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinin koordinasyon içinde çalıştığını ifade etti.

Denetimler, Kurban Bayramı tatili boyunca belirli illerde yoğunlaştırıldı ve sadece İstanbul'da değil ülke genelinde birçok ilde gerçekleştirildi. Denetimlerde bin kimlik kontrolü yapıldı ve toplam düzensiz göçmen tespit edilerek yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Bakan Yerlikaya, Valilikler, Göç İdaresi Başkanlığı ve denetimleri gerçekleştiren polis, jandarma ve sahil güvenlik birimlerini tebrik etti. Ayrıca, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," dedi.