-

Gözden kaçırmayın

Google, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale GetiriyorGoogle, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale Getiriyor

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cezayir Ticaret ve İhracatı Geliştirme Bakanı Tayeb Zitouni ile yaptığı görüşme sonrasında iş konseyi başkanları ve iş dünyasının temsilcileriyle birlikte Ticaret Heyeti Açılış Programı'nı gerçekleştirdi.

2023 yılı sonunda Türkiye ve Cezayir arasındaki ikili ticaret hacmi 6,3 milyar dolar seviyesine ulaşarak rekor kırdı. 2024 yılının ilk beş ayında da bu olumlu eğilim devam etti ve ticaret hacmi %8’lik bir artışla yaklaşık 2,7 milyar dolara ulaştı. Bu başarı, iki ülkenin 60 yılı aşkın diplomatik ilişkilerinin ve 500 yıllık ortak tarihe dayanan bağlarının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

Ömer Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak Cezayir ile ticari ilişkileri daha da geliştirmeyi ve sürdürülebilir büyüme sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Bolat, gerçekleştirilen toplantının Türkiye ve Cezayir arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesini ve ortak projelerde her iki ülkenin de en yüksek faydayı sağlamasına vesile olmasını dilediklerini ifade etti.