-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıldönümü ve Ertuğrul Fırkateyni Kazası'nın 134. yıl anma töreni kapsamında, Türk Deniz Kuvvetleri'nin TCG KINALIADA korveti Japonya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. TCG KINALIADA, 18-21 Haziran 2024 tarihleri arasında Kure-Hiroşima limanında demirledi.

Korvet, Kure Deniz Bölge Komutanı Koramiral Tatsuya Futakawa, Kure Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Yasushige Kono ve Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri personeli ile bandosu tarafından törenle karşılandı. Etkinlik çerçevesinde, TCG KINALIADA halkın ziyaretine açıldı ve çok sayıda kişi gemiyi ziyaret etme fırsatı buldu.

Türk deniz personeli tarafından gerçekleştirilen ziyaretler Kure Deniz Bölge Komutanı, Kure Sahil Güvenlik Komutanı, Kure Belediye Başkanı, Kure Emniyet Müdürü ve Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri Subay Hazırlama Okulu'nu kapsadı. Türk ve Japon denizciler arasında karşılıklı ziyaretler, ülkeler arasındaki dostluk ve işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor.