-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj YayımladıİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj Yayımladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Halkla İlişkiler ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Amasya Genelgesi'nin kabul edilişinin 105. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bulut, mesajında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kaleme aldığı Cumhuriyetimizin ilk kuruluş belgesi olarak nitelenen Amasya Genelgesi'nin önemine vurgu yaptı.

"Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." şeklinde konuşan Bulut, Amasya Genelgesi'nin, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde mihenk taşı niteliğinde olduğunu belirterek, Cumhuriyet'i koruma ve sahip çıkma görevini her zaman yerine getireceklerini ifade etti.

Atatürk'ün bu önemli belgesiyle milletin iradesinin ve bağımsızlık mücadelesinin temellerinin atıldığını hatırlatan Bulut, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde yatan bu ilkelerin bugün de geçerliliğini ve önemini koruduğunu söyledi.

105 yıl önce kabul edilen Amasya Genelgesi'nin, Türkiye'nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde önemli bir kilometre taşı olduğunu belirten Bulut, "Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz." şeklinde konuştu.