-

Gözden kaçırmayın

ABD Büyükelçisi Flake Türkiye-Amerikan Ticaret Odası'nın Bodrum'daki Yaz Buluşması'nda KonuştuABD Büyükelçisi Flake Türkiye-Amerikan Ticaret Odası'nın Bodrum'daki Yaz Buluşması'nda Konuştu

Juneteenth, Amerikalıların her yıl 19 Haziran'da kutladıkları ve Teksas'ta köleleştirilmiş insanların özgür olduklarını öğrendikleri günü anmak için düzenlenen bir bayramdır. Bu tarihi gün, 2021 yılından itibaren resmi tatil olarak kabul edilmektedir.

Adana Konsolosluğu, bu önemli gün kapsamında yakın zamanda bir resepsiyona ev sahipliği yaptı. İncirlik Hava Üssü'nden Titan Gospel Korosu, "Lift Every Voice and Sing" şarkısını seslendirerek kutlamalara katkıda bulundu. Resepsiyonun açılış konuşmasını ise, üç öncü Afro-Amerikan diplomatı konu alan "The American Diplomat" filminin yönetmeni Leola Calzolai-Stewart gerçekleştirdi.

Etkinlikte, ayrıca ABD'deki öncü siyah diplomatlar hakkında bilgi veren bir fotoğraf sergisi de yer aldı. Siyah Amerikalıların deneyimlerine ve tarihine dayanan bu özel Amerikan bayramında bize katılan tüm konuklara ve destek mesajlarını gönderen herkese teşekkür ederiz.

Bu haber, U.S. Embassy Ankara'nın resmi hesaplarından derlenmiştir.