-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini OnurlandırdıGaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini Onurlandırdı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Eylül 2023'te katıldığı bir etkinlikte Cübbeli Ahmet Hoca’nın tartışma yaratan açıklamalarını değerlendirdi. Yerlikaya, Cübbeli Ahmet Hoca’nın "Bu devlet bölünsün diyenlere maaş verilemez, meclis kürsüsünden konuşturulamaz" ifadelerini desteklediğini belirtti.

İçişleri Bakanı, devlet bütünlüğünü tehdit eden söylemlerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, bu tür açıklamaların milletin birliğini zedelediğini ve demokrasinin temel ilkelerine aykırı olduğunu ifade etti. Yerlikaya, devletin bu tür açıklamalara karşı gereken hassasiyeti göstereceğinden ve gerekli adımları atacağından halkın şüphesinin olmaması gerektiğini söyledi.

Yerlikaya’nın açıklamaları, devlet kademelerinde terör ve ayrılıkçı söylemlere karşı kararlılıkla durulacağı mesajını verdi. Bakan, birlik ve beraberliğin korunmasının önemine değinirken, devletin içindeki her bir bireyin aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İçişleri Bakanlığı Eylül 2023 Basın Açıklamaları.