-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj YayımladıİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj Yayımladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İkinci Dünya Savaşı sonrası oluşturulan uluslararası finansal mimarinin günümüzün ekonomik sorunlarına çözüm üretemediğini belirtti. Babacan, mevcut sistemin yetersiz kaldığını ve ülkelerin bir araya gelerek, yeni bölgesel yapılanmalar oluşturmaları gerektiğini vurguladı.

Babacan, uluslararası mekanizmaların daha etkili hale gelmesi için ülkelerin ortak hareket etmesinin önemine dikkat çekti. Bu bağlamda, ülkelerin kendi aralarındaki işbirliklerini ve yeni finansal düzenlemeleri ele alarak, küresel ekonominin ihtiyaçlarına daha uygun yanıtlar üretebileceklerini ifade etti.

Ali Babacan'ın açıklamaları, mevcut uluslararası finansal yapının değişim ihtiyacına ve daha etkin çözüm mekanizmalarının oluşturulması gerekliliğine dikkat çekiyor. Kendisinin gündeme getirdiği bu öneriler, özellikle ekonomik sorunların çözümünde daha kolektif ve yenilikçi yaklaşımların benimsenmesi gerektiğini ortaya koyuyor.