-

Gözden kaçırmayın

"Dilin Hep Allah'ı Zikretsin!"

Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, düzensiz göçle mücadele kapsamında hizmet veren Mobil Göç Noktası uygulamasını anlattı. Başkan Toros, Mobil Göç Noktası araçlarıyla yapılan denetimler sonucunda 81 bin yabancının düzensiz göçmen olduğunun tespit edildiğini belirtti. Uygulamanın caydırıcı etkisiyle bir yıl içinde 401 bin 325 düzensiz göçmenin Türkiye'yi terk ettiğini aktardı. Başkan Toros, düzensiz göçle mücadeleyi medeniyet değerleri, insan hakları ve hukuk temelinde yürüttüklerini vurguladı.

Başkan Atilla Toros, Hürriyet Gazetesi ekibiyle birlikte Ankara Kızılay Meydanı'ndaki Mobil Göç Noktası Aracı'nda çalışmaları inceledi.

Dünyada Bir İlk

Mobil Göç Noktası uygulamasının düzensiz göçle etkin mücadele için dünyada bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Toros, Temmuz 2023'te İstanbul'da pilot olarak başlayan uygulamanın tüm Türkiye'ye yayıldığını söyledi. Büyükşehirler ve 59 ilde Mobil Göç Noktası araçlarının faaliyet gösterdiğini belirten Toros, şu anda 165 araçlarının bulunduğunu ve bu sayıyı yakın zamanda 265'e çıkaracaklarını dile getirdi. Araçların hareket halinde olduğunu ve bu sayede daha etkin saha hakimiyeti sağladıklarını belirten Toros, Mobil Göç Araçlarının sahada görünür olmasının düzensiz göçmenlere caydırıcı etki yaptığını sözlerine ekledi.

Mobil Göç Araçlarında 746 Bin Kontrol Yapıldı

Başkan Toros, Mobil Göç Noktası araçlarında 746 bin yabancının kimlik kontrolünün yapıldığını ifade etti. Bu kontroller sonucunda 81 bin yabancının düzensiz göçmen olduğunun tespit edildiğini söyleyen Toros, sadece İstanbul'da yapılan denetimlerde 460 bin 883 yabancının kontrol edildiğini ve 73 bin 436 yabancının düzensiz göçmen olduğunun belirlendiğini bildirdi.