-

Gözden kaçırmayın

Mictecacihuatl: Azteklerin Ölüm TanrıçasıMictecacihuatl: Azteklerin Ölüm Tanrıçası

Bilim insanları, Pakistan'da çığır açan bir keşif yaptılar. Pakistan'ın Mohenjo-daro bölgesinde, tufan öncesi döneme ait devasa bir yapının yüzyıllar boyunca aniden toprak altında kaldığı ortaya çıkarıldı. Bu antik uygarlık neden aniden bir kenti terk etti? Bu yapı neden yüzyıllar boyunca gizemli bir şekilde yer altında kaldı?

Keşfi yapan bilim insanları, bu yapının Indus Vadisi Medeniyeti'ne ait olduğuna inanıyor. Yapının tarihî değerini ve neden gömülmüş olabileceğini açıklamak için arkeolojik ipuçlarına dayalı araştırmalar sürdürülüyor. Ayrıca, zamanın büyük tufanlarından birinin bu olaya neden olabileceği düşünülüyor.

Keşfi tetikleyen sorular arasında, bu yapıların kimler tarafından inşa edildiği ve neden böylesine önemli eserlerin aniden terk edilip yeraltına gömüldüğü bulunuyor. Tarihçi Graham Hancock'un teorileri ve çalışmaları da bu keşfe ışık tutuyor.

Bu önemli keşif, Indus Vadisi Medeniyeti'nin daha önce bilinmeyen yönlerini aydınlatma potansiyeline sahip. Bilim insanları, ilerleyen zamanlarda daha fazla bilgi elde etmek için araştırmalarına devam ediyor.