-

Gözden kaçırmayın

Google, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale GetiriyorGoogle, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale Getiriyor

İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Devletler Arasında Tercihli Ticaret Sistemi (TPS-OIC) Ticaret Müzakereleri Komitesi 3. Bakanlar Toplantısı'nda, üye ülkeler arasındaki ticaretin artırılmasına yönelik kararlılık vurgulandı. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat, toplantının ardından yaptığı basın açıklamasında, toplantının ülkeler arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi adına önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Toplantıda, Türkiye'nin İslam ülkeleri arasında hizmetler ticaretinin serbestleştirilmesi, yatırımların ve ticaretin kolaylaştırılması konularında adımlar atılmasını gündeme taşıdığı ve bu iş birliğine hazır olduğu vurgulandı. Uluslararası ticaretin önündeki engellerin aşılması ve üye ülkeler arasında daha sağlam ekonomik bağların kurulması adına yeni stratejiler belirlendi.

Ömer Bolat, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın ticaret hacmini büyütme hedeflerine ulaşmak için ortak projeler ve iş birlikleri geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, toplantı sırasında düzenlenen oturumlarda İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırgan tutumu kınandı ve uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı uygulamalara karşı birlik çağrısında bulunuldu.

Ömer Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak, üye ülkelerle ticareti geliştirme ve daha adil bir ekonomik düzen oluşturma yönündeki çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. TPS-OIC sisteminin etkin bir şekilde uygulanması ve ticaret hacminin artması için tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışılacağını söyledi.