-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini OnurlandırdıGaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini Onurlandırdı

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçıları ve bunların satışını yapanlara yönelik ülke genelinde gerçekleştirilen "NARKOÇELİK-22" operasyonları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Operasyonlar, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları iş birliği ile düzenlendi.

Operasyonlar kapsamında Diyarbakır, Antalya, Manisa, Van, Ağrı, Hatay, Aydın, Ankara, Hakkâri, Giresun, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Aksaray, İstanbul, Çanakkale, Kayseri, Ordu, Bingöl, Edirne ve Osmaniye olmak üzere 20 ilde geniş çaplı bir çalışma yürütüldü. Çalışmalarda, jandarma ekiplerince binlerce kilogram uyuşturucu madde ve milyonlarca kök kenevir ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı ayrıntılara göre, Diyarbakır’da 374 kilogram esrar, 3 milyon 400 bin adet kök kenevir ve 50 bin kök skunk ele geçirildi. Antalya’da 13 kilogram 750 gram skunk, 2 kilogram metamfetamin ve çeşitli miktarlarda uyuşturucu hap ve kök kenevir ele geçirildi. Manisa’da muhtelif miktarlarda esrar, uyuşturucu hap, metamfetamin ve skunk ele geçirilirken, Van’da 101 kilogram esrar, 16 kilogram eroin, 21 kilogram metamfetamin ve 1.980 adet uyuşturucu hap bulundu. Ağrı, Hatay, Aydın, Ankara ve diğer illerde de benzer büyük miktarlarda uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Operasyonların neticesinde birçok zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı ve büyük bir kısmı tutuklandı. Geri kalanlar hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Bakan Yerlikaya, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Uyuşturucu satıcılarının geleceğimiz olan gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz" diyerek, mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

Operasyonların detaylarına göre, her ilde büyük çabalar gösterilen bu çalışmaların arkasında bulunan jandarma personeli ve gümrük muhafaza ekipleri tebrik edildi. Bakan Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı ile birlikte yürütülen operasyona destek veren tüm birimlere teşekkürlerini iletti.

Kaynak: T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamaları.