-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj YayımladıİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj Yayımladı

İsrail’in Gazze’deki Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda iki yüzden fazla sivil hayatını kaybetti, yüzlerce kişi ise yaralandı. AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, bu saldırıyı en şiddetli şekilde kınadığını belirtti.

Oktay, saldırının ve Gazze'de masum sivillere yönelik devam eden katliamların hiçbir gerekçeyle haklı gösterilemeyeceğini vurguladı. Ayrıca, bu katliamlardan sadece İsrail'in değil, İsrail’i destekleyen ve sessiz kalan ülkelerin de sorumlu olduğunu ifade etti.

Oktay, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı olarak, Gazze’deki son saldırı ve diğer bölgesel konuları Mısır Temsilciler Meclisi ve Senato Dışişleri Komisyonları Başkanları ile görüşmek üzere Kahire’ye gideceğini açıkladı. Görüşmelerde, Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların engellenmeden bölgeye ulaştırılması ve 1967 sınırları temelinde iki devletli çözüm için parlamenter diplomasi yoluyla yapılabileceklerin değerlendirileceğini belirtti.