-

Gözden kaçırmayın

Google, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale GetiriyorGoogle, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale Getiriyor

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 7 Haziran'da İstanbul'da Filistin Milli Ekonomi Bakanı Muhammed el-Amur ile bir araya geldi. İki bakan, Türkiye ve Filistin arasındaki ticari ilişkileri değerlendirdi ve bu ilişkilere kısa vadede ivme kazandıracak adımları içeren bir protokolü imzaladı.

İmzalanan protokol kapsamında, Türkiye-Filistin Serbest Ticaret Anlaşması bünyesindeki Ortak Komitesinin ve Ekonomik İşbirliği Yüksek Konseyi’nin sıkça toplanması kararlaştırıldı. Ayrıca, Türkiye ve Filistin arasındaki mal ticaretinin kesintisiz devam etmesi için bir mekanizma kurulması, Filistinli şirketlerin uluslararası fuarlara katılması ve Filistin tarafından ticari kolaylık için ilave talep edilen ürünlerin Serbest Ticaret Anlaşmasına eklenmesi üzerinde mutabakata varıldı. Filistin’de üretilen ürünlerin coğrafi işaretleme süreçlerinin hızlandırılması da anlaşmanın kapsadığı önemli maddeler arasında yer aldı.

Bakan Bolat, yaptığı açıklamada Türkiye’nin, Filistin ile ilişkileri her alanda artırmaya ve mevcut işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu vurguladı. İsrail yönetiminin uyguladığı işgal ve katliamlar karşısında, Türkiye'nin Filistin halkına gerekli desteği vermeye devam edeceğini belirtti.