-

Gözden kaçırmayın

Google, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale GetiriyorGoogle, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale Getiriyor

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in Türkiye’ye ziyareti nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 3. Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat da katıldı.

Toplantıda Türkiye ve Özbekistan arasındaki ikili ticaret hacminin en kısa sürede 5 milyar dolar seviyesine çıkarılması hedeflendi. Bu amaca yönelik olarak Tercihli Ticaret Anlaşması’nın genişletilmesi, ürün güvenliği ve kalite altyapısında işbirliği yapılması, gümrükler ve bölgesel kalkınma gibi birçok başlıkta ekonomik ilişkilerde yol haritası belirlendi. Ayrıca, Özbekistan’ın kalkınma hamlelerine katkı sağlayacak müteahhitlik projeleri ve yatırım potansiyeli taşıyan sektörlerde firmalar arasında ortaklıklar kurulması kayda alındı.

Bu ziyaretle birlikte stratejik ortaklık derinleştirilerek, Türkiye ve Özbekistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin hedefler doğrultusunda daha da ileriye taşınması amaçlanıyor.