-

Gözden kaçırmayın

Çorlu'da Organize Suç Örgütüne OperasyonÇorlu'da Organize Suç Örgütüne Operasyon

Türkiye genelinde son dört gündür gerçekleştirilen "Kıskaç-19" operasyonları kapsamında çok sayıda şüpheli yakalandı. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı TEM ve KOM Şube Müdürlükleri tarafından yapıldı.

Operasyonlar, Ankara, Bingöl, Bitlis, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya ve Uşak illerinde düzenlendi. FETÖ'nün "Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içerisinde faaliyette bulunan şüphelilerin, ankesörlü telefonlarla örgüt içi iletişim kurdukları ve sorumlu şahıslarla irtibatta oldukları tespit edildi.

Yakalanan şüphelilerin ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezaları ve aranma kayıtları bulunduğu belirlendi.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” dedi.

Bu haber, İçişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgilere dayanmaktadır.