-

Gözden kaçırmayın

Google, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale GetiriyorGoogle, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale Getiriyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ticaret Bakanlığı tarafından organize edilen Ürün Güvenliği Konferansı’nın açılışını gerçekleştirdi. Bu konferansta “2024 Ürün Güvenliği Ödülleri” ile “Ortaokul ve Liselerarası Güvenli Ürün Güvenli Gelecek Resim ve Karikatür Yarışması” kazananlarına ödülleri takdim edildi.

Ömer Bolat, ürün güvenliğinin yalnızca mevzuatla değil, aynı zamanda bilinç ve farkındalıkla güçleneceğini belirtti. Tüketiciden üreticiye, pazarlamacıdan kamu kurumlarına kadar herkesin ürün güvenliğinin sağlanmasında rolü olduğunu vurguladı.

Bugün başlayan Ürün Güvenliği Haftası kapsamında çeşitli faaliyetlerle, üreticilerden ticaret dünyasına ve vatandaşlara kadar ürün güvenliği farkındalığını artırmayı hedeflediklerini açıkladı. Ürün güvenliği; tüketicilerin sağlığının ve güvenliğinin korunmasını, üreticilerin marka güvenilirliğinin artmasını, pazarlamacıların ise müşteri memnuniyetinin yükselmesini sağlar.

Bakan Bolat, etkin bir ürün güvenliği sisteminin hem iç piyasada güvenli ürün üretilmesini hem de ithalat sırasında yalnızca güvenli ürünlerin ülkeye girmesini sağladığını belirtti. Ürün güvenliğinin toplumsal sağlığı ve güvenlik standartlarını yükselterek refahı artıracağını vurguladı. Bakan, konferansın ve hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerin, Türkiye’nin ürün güvenliği konusundaki bilincini ve uygulamalarını daha da ileriye taşıyacağına inandığını ifade etti.