-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini OnurlandırdıGaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini Onurlandırdı

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik gerçekleştirilen "KALKAN-23" operasyonları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, Muğla, Van, Çanakkale ve Şırnak illerinde gerçekleşen operasyonlarda birçok organizatörün yakalandığını belirtti.

Yerlikaya, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan organizatörlere asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek" dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde, il jandarma komutanlıklarınca yürütülen "KALKAN-23" operasyonları kapsamında elde edilen bazı sonuçlar ise şu şekilde:

Muğla: Muğla İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonlarda bir göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, biri tutuklandı, bir kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

Van: Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalarda bir göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, biri tutuklandı, bir kişi hakkında adli kontrol kararı verildi ve çok sayıda düzensiz göçmen yakalandı.

Çanakkale: Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı operasyonda bir göçmen kaçakçılığı organizatörünü yakaladı ve biri tutuklandı.

Şırnak: Şırnak İl Jandarma Komutanlığının yaptığı çalışmalarda bir göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, biri tutuklandı, bir kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Operasyonları yürüten jandarmayı tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadeleriyle minnettarlığını ifade etti.

Kaynak: İçişleri Bakanlığı'nın resmi açıklamaları.