-

Gözden kaçırmayın

"Dilin Hep Allah'ı Zikretsin!"

Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) olarak bilinen İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren 157 Çağrı Merkezi, Türkiye'deki yabancılara yönelik acil yardım ve ihbar hattı olarak hizmet vermektedir. Aynı zamanda uluslararası öğrencilerin de sorularına doğru, hızlı ve güvenilir yanıtlar sunan YİMER 157, 20 milyon çağrı karşılayarak 15 bin 552 hayatın kurtarılmasına yardımcı olmuştur.

YİMER 157, Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça ve Farsça dillerinde hizmet sunmaktadır. Hafta içi 08:00-18.00 saatleri arasında çalışan YİMER 157, Türkiye'deki yabancıların vize, ikamet izni, uluslararası koruma gibi konulardaki sorularını cevaplamaktadır.

YİMER 157 aynı zamanda 7 gün 24 saat hizmet veren acil yardım ve ihbar hattı olarak da işlev görmektedir. YİMER 157'yi arayanlar, acil yardım hattına hızla ulaşabilmektedir. Bugüne kadar yapılan 20 milyon çağrı sonucunda, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı ile ilgili acil yardım ihbarlarında bulunan 15 bin 552 kişi kurtarılmıştır.

Özellikle uluslararası öğrenciler için önemli bir kaynak olan YİMER 157, ikamet izin süreçleriyle ilgili doğru ve hızlı bilgi sağlamaktadır. Yabancı öğrenciler, YİMER 157'yi arayarak bu konuda ihtiyaç duydukları bilgilere kolaylıkla ulaşabilmektedir. YİMER 157, uluslararası öğrencilerin doğrudan yabancı temsilcisine bağlanmasını sağlayacak bir değişiklik yapmıştır. Böylece öğrencilerin bilgi eksikliğinden kaynaklı mağduriyet yaşamasının önüne geçilmiş ve doğru bilgilere hızlı bir şekilde ulaşılabilmesi sağlanmıştır.

YİMER 157 Çağrı Merkezi, bugüne kadar "En İyi Acil Servis Hizmetleri" kategorisinde olmak üzere 8 uluslararası ödül kazanmıştır. Sesli çağrının yanı sıra webchat, e-posta ve sosyal medya kanalları üzerinden yapılan başvurulara da yanıt verilmektedir.