-

Gözden kaçırmayın

"Dilin Hep Allah'ı Zikretsin!"

25 Mayıs'ta Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi alan otuz üç hasta, tedavi sonrasında çeşitli sağlık sorunları yaşadı. Diyaliz seansını tamamlayan bazı hastalarda baş dönmesi, mide bulantısı ve şuur bulanıklığı gibi şikayetlerin ortaya çıkması üzerine tüm diyaliz hastaları hastanede gözetim altına alındı. Oluşan acil durum neticesinde, iki yoğun bakım hastası dahil olmak üzere, toplamda on dört hasta entübe edilerek durumları stabilize edildi.

Hastalarımızdan üçü Isparta, yirmi üçü Antalya, altısı Afyon ve biri Denizli’ye diyaliz ve yoğun bakım ihtiyaçları nedeniyle nakledildi. Nakledilen hastaların sağlık durumları titizlikle takip edildi.

Kronik rahatsızlıklara sahip üç ileri yaştaki hasta maalesef hayatını kaybetti. Bugün itibariyle entübe durumda olan hasta bulunmamakta. On dört hastanın tedavileri sürmekte olup, on altı hasta ise taburcu edilmiştir. Tedavisi devam eden hastaların durumunun iyiye gitmekte olduğu bildirilmiştir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Burdur Devlet Hastanesi'nde yaşanan bu üzücü olayın her yönüyle yakından takip edileceğini ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürecinin devam ettiğini belirtti. Koca, ayrıca tüm hastalara acil şifalar diledi.