-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini OnurlandırdıGaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini Onurlandırdı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, uluslararası seviyede Kırmızı Bülten ile aranan Serdar Sertçelik Macaristan'da yakalandı. Sertçelik, organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın üst düzey yöneticilerinden biri olup, malvarlığı değerlerinin meşru yolla elde edilmediği şüphesiyle, kasten öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek amacıyla öldürme ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma suçlarından aranıyordu.

17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uluslararası aranan Sertçelik, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) müşterek çalışmaları sonucu yakalandı. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı İnterpol Europol Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü titiz takip sonucunda, Sertçelik 25 Mayıs 2024 tarihinde sahte Gürcistan pasaportu ve Simeon Nikos kimliğiyle Roszke Sınır Kapısından Macaristan’a giriş yapmaya çalışırken gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı, yakalama operasyonuyla ilgili olarak kamuoyuna saygıyla duyuruda bulundu.