-

Gözden kaçırmayın

Elazığ’da Yeni Bir Ortaokul AçıldıElazığ’da Yeni Bir Ortaokul Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki zorbalık olaylarıyla ilgili olarak bilgi verdi. Bu bilgilendirmede, zorbalığın öğrenciler üzerindeki psikolojik ve eğitsel sonuçlarına dikkat çekildi. Bakanlık, zorbalığa karışan öğrencilerin eğitim hayatlarının olumsuz etkilendiğine vurgu yaptı.

Zorbalığa maruz kalan öğrencilerin psikolojik açıdan kendilerini değersiz hissedebilecekleri, mutsuzluk yaşayabilecekleri ve fiziksel semptomlar gösterebilecekleri belirtildi. Bu durumun, öğrencinin akademik başarısını da olumsuz etkileyebileceği ve hatta okula devamsızlık gibi eğitimden uzaklaşma durumlarına yol açabileceği vurgulandı.

Diğer yandan, zorbalık yapan öğrencilerin de ders performanslarının düşebileceği, disiplin sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği ve sosyal ilişkilerinde zorluklar yaşayabileceği ifade edildi.

Ayrıca, zorbalık olaylarına tanık olan öğrencilerin de ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaşayabileceği belirtildi. Bu öğrencilerin suçluluk, kaygı gibi duygular hissedebileceği ve bu durumların öğrencilerin okula olan tutumunu olumsuz etkileyebileceği ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda sağlıklı iletişim ortamları ve sosyal destek mekanizmalarının oluşturulmasının, zorbalıkla mücadelede önemli bir rol oynadığının altını çizdi. Ayrıca, toplumda zorbalık konusunda farkındalığın artırılması ve böyle durumlara sessiz kalınmaması gerektiği vurgulandı. #zorba #okulzorbalığı #eğitim #psikoloji #çocuklar