-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini OnurlandırdıGaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini Onurlandırdı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gazze'de yaşanan olaylara dair sert açıklamalarda bulundu. Birleşmiş Milletler, Amerikan Devleti ve Avrupa liderlerine hitaben yaptığı konuşmada, Gazze'deki katliam ve insanlık suçlarına sessiz kalmamaları hususunda eleştirilerde bulundu.

Yerlikaya, "21. yüzyılda, canlı yayınla tüm insanlığın izlediği soykırımı durduramayacaksanız, ne işe yararsınız?" diyerek Birleşmiş Milletler'in olaylara müdahale edemediğini ve kendi personelini dahi koruyamadığını vurguladı. Amerikan Devleti'nin de bu kanlı olaylarda suç ortağı olduğunu söyleyen Yerlikaya, Avrupalı liderlerin sessiz kalarak İsrail'in soykırımına ortak olduklarını belirtti. "Gazze'de insanlık ölürken, Avrupa'da demokrasi ve insan hakları ölüyor," şeklinde konuşan Yerlikaya, Batı'ya insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda ders vermeye kalkmamaları gerektiğini ifade etti.

Gazze'de hastane, okul, cami, yardım konvoyu vurulduğunu ve bunun sadece masum insanların ölümü anlamına gelmediğini; insanlık, demokrasi ve insan hakları gibi evrensel değerlerin de öldüğünü dile getiren Yerlikaya, Birleşmiş Milletler'in soykırımı durduramadığı gibi, kendi yardım çalışanlarını dahi koruyamadığını söyledi.

İslam dünyasına da seslenen Yerlikaya, ortak bir karar alarak Filistinli kardeşlerinin hakkını, hukukunu ve onurunu koruma çağrısında bulundu. "Artık tepki göstermenin zamanı geldi," diyen Yerlikaya, aksi halde Allah'ın bunun hesabını soracağını belirtti.

Uluslararası toplumun, Netanyahu gibi bir liderin barbarlığını canlı yayında izlemesine tepki gösteren Yerlikaya, Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin çoğunluğunun Filistin'i egemen bir devlet olarak tanıdığını hatırlatarak, "Dünya 5’ten büyüktür, 147 beşten büyüktür, insanlığın ortak vicdanı 5’ten büyüktür," ifadesiyle Güvenlik Konseyi'nin etkisizliğini eleştirdi.